โรคมะเร็ง » กลูทาไธโอนกับสารต้านมะเร็งในผักตระกูลกะหล่ำ
Carcinogenesis. 33(1):2-9, 2012
The molecular basis that unifies the metabolism, cellular uptake and chemopreventive activities of dietary isothiocyanates.

หลายการวิจัยแสดงให้เห็นว่าสารอินทรีย์ ไอโซไธโอไซยาเนตส์ (isothiocyanates หรือ ITCs) ที่พบได้มากในผักตระกูลกะหล่ำ (เช่น ดอกกะหล่ำ กะหล่ำปลี คะน้า บรอกโคลี บรัสเซิ่ลสเปร้าและบ็อกชอย) มีฤทธิ์ในการต้าน
การก่อตัวและการเจริญเติบโตของเซลล์มะเร็งในสัตว์ทดลอง ทั้งนี้การวิจัยยังพบว่าการที่ ITCs ออกฤทธิ์ต้านมะเร็งได้นั้น ส่วนหนึ่งอาศัยการทำปฏิกิริยาทางเคมีระหว่างส่วนประกอบอะตอมคาร์บอนใน ITCs กับกลุ่มส่วนประกอบ
กรดอะมิโนซีสเตอีนที่มีอยู่ในกลูทาไธโอนและโปรตีน

Numerous studies have shown that Organic isothiocyanates (ITCs) can inhibit both carcinogenesis and cancer growth in a variety of animal models. Many cruciferous vegetables, which are commonly consumed by humans, are rich sources of these compounds… at least some of their major chemopreventive activities are all initiated through direct reaction of the carbon atom of the -N=C=S group of the ITCs with cysteine sulfhydryl groups of glutathione (GSH) and of proteins.



HMS 90®

เวย์โปรตีนไอโซเลต
อุดมซีสเตอีนคุณค่าชีวภาพสูง
เสริมสร้างภูมิคุ้มกัน
เพิ่มระดับกลูทาไธโอน

สนใจสอบถามหรือสั่งซื้อสินค้า

Line ID : @HMS90_OFFICIAL (มี@นำหน้า)

Contact Details

บริษัท อิมมูโนไทย จำกัด245/4 ถ.สุขุมวิท 21 (อโศก) แขวงคลองเตยเหนือ เขตวัฒนา กรุงเทพฯ 10110092-696-6925